rss
internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

Yeni Tasarım Yeni Sürprizler

Posted by | Posted in , , ,

Blogröportaj yeni tasarımına kavuştu ama beni de bitirdi.1-2 saatlik tema aramamın sonucunda bunu buldum.Sade bir tasarım oldu ki,benim de aradığım şey buydu.İnşallah çok yakında özel domain adımızla Üordpress üzerinden devam edeceğiz yayına.Bu arada ünlü blogcularla da temasa geçip onlarla da röportaj yapma fikrim var.Bu blogculardan biri teklifimi kabul etti bile.Kim mi?Webrazzi blogunun kurucusu,aynı zamanda yazarı ve Crenvonun sahibi Arda Kutsal.İnşallah çok yakında röportajı sizlerle buluşturacağım.Şimdilik bu kadar.Bizi izlemeye devam edin (çok klişe oldu ama,idare edin artık)


Karşınızda SewimsizBilgin

Posted by | Posted in , , ,

Uzun zamandır diğer blogumdan vakit bulup da yeni röportaj yapamıyordum.Ama sonunda sewimsizbilgin sağolsun isteğimi kabul etti ve çok keyifli bir röportaj yaptık kendisiyle.İşte karşınızda Sewimsizbilgin.

Not:Aslında kendisiyle bu röportajı MSN üzerinden yapıcaktık,ama benim evde olamamam yüzünden yapamadık.Galiba sewimsiz bana biraz darılmış.Burdan ondan tekrar özür diliyorum.İnşallah gelecek sefer MSN üzerinden yaparız senle röportajı.


1.Merhaba.Bize biraz kendinizden bahs edermisiniz ?


-ben pcd dinlemekten kulağında çıban çıkmış bi anadolu kırosuyum.annem aslen meksikalı olmaklaberaber, babam arap kökenlidir. biz 9 kardeşli kalabalık bi aileyiz, en kısa ve en gerizekalıları benim. diğer aile biraylerim biraz daha çabalasalar türkiye çoktan uzaya çıkmıştı.esmerolduğumdan dolayı kendimden nefret ediyorum ve bu yüzden fotoğraflarımı yayınlanmasından nefret ederim.nette tanıştığım herkese sarışın ve mavi gözlü olduğumu söylerim, boyum 1,65 dir ama ben 1,87 olduğunu bahseder aldığım mankenlik tekliflerini de geri çevirmemin sebebini de ailemin mal varlığına bağlarım.


2.Blogunuzun konusu diğerlerinden farklı.Neden reklamları ele almayı tercih ettiniz ?


- hayatımız tüm den reklamlarla çevriliyken bu konunun hiç önemsenmiyor olması, bu konu hakkında bir şeyler yapılmıyor olunması beni çok üzdü. bu konuda ki düşüncelerimiz bir kaç kez ali atıf bir e de mesaj olarak attım ama bi kaç hafta sonra o düşüncelerimi habertürkte ali atıf birin programı olarak görünce içimden okkalı bi küfür sallafım ali atıf bir e. dedim bi daha da düşüncelerimi yazarsam sana buda ali atıf 2 olsun.ayrıca zaten ablamla da kış aylarında özellikle evde oturur kanal kanal reklam arayıp izlerdik.beğendiğimiz reklam için diğer kanalları zaplayıp ha bire o reklamı arardık. hala da bazen neden bu reklam böyle, keşke çekilmeseydi, keşke şöyle olsaydı, bu reklam israfdan başka bişiy değil gibi kendimize özgü anında kısa eleştiri bombalarımız da var.

3.Bloxoo forumlarında,kendi blogunuzda edindiğim izlenimlere göre çok muzip bir karakteriniz var.Gerçek hayatta da öylemisiniz,yoksa sanal alemde başka bir karaktere mi bürünüyorsunuz ?


bu sorunuz gerçekten kaç gündür beni düşündürüyordu.oysa ben muzip olmaya falan da hiç kalkışmadım, sadece içimden geldiği gibi yaşayıp, içimden geldiği gibi konuşurum. dürüst olmak, aleni yaşamak sanırım biraz insanı komike ediyo. ayrıca biliyormusunuz bence; hayatı en çok ciddiye alanlar, komedyenlerdir. çünkü onların tek amacı seyirciyi güldürebilmek ve seyircisini bi an lık da olsa sıkıntılarından sorunlarından uzağa götürüp orada kendisiyle, kahkahalarıyla başbaşa bırakabilmektir.


4.Gelelim sizin sembolünüz durumundaki avatarınıza.Allah aşkına nerden buldunuz bu avatarı kuzum ?


-bu avatarı çok aramadım valla.sembolüm olması beni çok bağlamıyor ama ben biraz tutucuyum. bişiyi tuttum mu bırakmam artık.ayrıca her gün hergün avatar değiştiren insanlar var ve alışmakta zorluk çekiyorum o insanlara. çünkü o mu değil mi diye ikilemlere düşüyorum. yıllardır aynı avatarı kullanıyorum hiç rahatsızlık duymadım. herkese öneririm.birde kendi resimlerimden, kendimden nefret edince böyle tatlı bişiy buldum. bu avatarı da google da msn avatar resimleri başlığı altında aratmıştım 3 yıl veya 4yıl önce o zaman bulmuştum. şimdi bu avatarda ki çocuğun kulakları ne çınlıyordur varya. belki de kulak çınlamasından dolayı insanlarla konuşamıyordur bile.


5.Bir de nick olarak kendinize neden sewimsizbilgin adını seçtiniz ?


-sewimsiz ismini 9 yıldır net aleminde kullanıyordum. bi gün bi arkadaşımla satranç için sözleştik ve e-kolay.net i tıkladım.üye ol bölümünde ne yaptıysam üye olamadım. arkadaşla da nette tanışmıştık ve ikimizde o zamanlar satrançı çok seviyorduk bende gerizekalılık belirtileri baş gösterince bırakmak zorunda kaldım.neyse konuyu dağıtmıyım; efendime söyliim o arkadaş e-kolay.net e girmiş ha bire msn den hadi gel hadi gel bekliyorum diyordu. sewimsiz ismiyle bi türlü kayıt olamayınca bende asker arkadaşlarımın bana askerde taktığı ukala ismini anımsadım. (bana bir de pokemon derlerdi askerde.) sewimsiz ukala yazdım olmadı bende sewimsizbilgin diye e-kolay .net e başvurdum. baktım kabul oldu. çokda hoş durdu. o arkadaşımda sevdi bu nikimi.böylece sewimsizbilgin hayat buldu. ama sewimsiz nikini nerden buldunuz diye hiç sormayın olurmu. onun hikayesi de bayağ uzun oda başka bi roportaj da inaşşallah açıklığa kavuşacaktır.


6.Ne tür müzikten hoşlanırsınız ?


-belli bi müzik türüm yoktur. bukalemun türü bi müzik anlayışım vardır. ama anlıyamadığım dillerde müzikleri seviyorum. bana küfretselerde tepkisizim, ve başımı sallayıp dans ediyorum.

ama genel olarak böyle beni koparan tür müziklerden hoşlanırım ve bıkıncaya kadar da dinlerim. bu ara pcd (pussy cat dolls ) dinleyip zıbarmakla meşgulum. 7.Şahan Gökbakar mı Cem Yılmaz mı ?

-pardon onlar kim??? tanımıyorum onları. tanımadığım ve şu anda burda olmayan kimseler için konuşmayı, fikir beyan etmeyi sevmiyorum.hem arkalarından konuşmuş olurum ki bu fesadlıktır ve fesadlığın sonu da cehennem de salih hande çiftiyle beraber yanmaktır.hem birde sonradan o kişiler kalkıp ''reklam'' uğruna onlara laf soktuğumu söylüyorlar.oysa benim reklam a ihtiyacım yokki.


8.Sevgiliniz var mı ?


-bu özel hayatıma giriyo. ama olurda bir gün bi ikoncanla yakalanırsam da inkar etmem.çıkar sahiplenirim, nufusuma geçiririm. gerekirse salih hande çifti gibi hem allah huzurunda, hem atatürk huzurun da nikah da basarım. ama bi şartla ikoncan üstüne kuma getirmemi kabul ederse. yoksa kusura bakmasın bretney olsa sonradan üstüne kuma kabul etmeden asla nufusuma geçirip alınterimi yedirmem.


9.Hangi blogcular gibi olmak isterdiniz ?


-blogcu derken, manavcı, fırıncı, kebapçı gibi bir cümle oldu. sevmiyorum ......cu lu meslekleri. hem size yakışıyormu blogcu kelimesini kullanmak. lütfen bi daha olmasın, bi daha gelmem roportaja.zaten fevkuladenin fevkindeyim. allah alllahhhh, getirin bana köpek öldüren.


10.Benim açımdan çok keyifli bir röportaj oldu.Umarım sizin açınızdan da olmuştur.Size blog hayatınızda başarılar dilerim.

-valla bi tek ben eğlendim. siz de birşey göremedim.keşke karşılıklı keyif alabilseydik daha güzel olurdu. ölürken gözlerim de arka da kalmazdı.